Pasti ramai yang
tidak suka dengan bawang putih terutamanya golongan
remaja kerana baunya yang
kurang menyenangkan.
Namun tahukah anda bahawa bawang putih ini mempunyai pelbagai
Namun tahukah anda bahawa bawang putih ini mempunyai pelbagai
kebaikan dan
khasiat untuk kesihatan kita?
Garlic
mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati
bawang putih, pada
masa yang sama menyingkirkan rasa tajam & bau
yg tidak menyenangkan, serta
mengekalkan keberkesanan & nutrisi
bawang putih. Bawang putih mengandungi
puluhan ramuan yang
berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino,
mineral
termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium,
zink
dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan
sebagainya. Ia amat
berguna untuk melawan kolesterol dalam badan
dengan membekalkan kolesterol baik
(HDL) dan menurunkan
kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan
trigliserida.Garlic
tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap
oleh
usus kecil dan kesannya berlipat ganda.
Selain itu, ia juga membantu dlm;..
Mengurangkan risiko angin ahmar
Bawang putih mampu penghasilan oksida nitrik pada dinding saluran
Bawang putih mampu penghasilan oksida nitrik pada dinding saluran
darah yang
membantu untuk mengembang dan mengawal tekanan
darah dgn baik bagi
mengelakkan risiko darah tinggi dan angin ahmar.
Mengurangkan risiko kanser
Kaya dengan anti oksidan seperti selenium, bawang putih mampu
Mengurangkan risiko kanser
Kaya dengan anti oksidan seperti selenium, bawang putih mampu
membantu
mengurangkan radikal dlm darah, sekaligus mengurangkan
risiko seseorang
menghidap kanser.
Bertindak sebagai anti bakteria dan antivirus
Sejenis bahan iaitu allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini
Bertindak sebagai anti bakteria dan antivirus
Sejenis bahan iaitu allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini
bertindak
sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan
beberapa mikrobakteria.
Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut,
jangkitan influenza dan
sebagainya.
Mengandungi banyak iodin
Bawang putih mempunyai kandungan iodin yg tinggi yang baik untuk
Mengandungi banyak iodin
Bawang putih mempunyai kandungan iodin yg tinggi yang baik untuk
pesakit
hypertiroid.
Dapat tingkatkan sistem imunisasi
Kajian mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak dua
Dapat tingkatkan sistem imunisasi
Kajian mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak dua
hingga tiga ulas
sehari selama tiga minggu akan meningkatkan aktiviti
sel darah putih untuk
melawan jangkitan dan tumor.
For More Info PM @ SMS >> 012-2200979 <<
No comments:
Post a Comment