Monday, 14 April 2014

Lebih 200 orang akan ke Shanghai bersama2 kami..in shaa Allah..



 
Kredit to Mentor Norazlin Nordin..
Baru lepas mengira2 & mencongak2 bilangan qualifier FREE 5 Star Biz 
Trip ke Shanghai yang berakhir pada hujung bulan ni... Tersenyummmm 
lebar... InsyaAllah 3kali ganda dr bilangan ke Gold Coast tempohari!!

Wow!! seperti tak percaya tau terutamanya semasa 3thn lepas bila team 
kami mengambil keputusan untuk bermula dengan modal/pakej yg sangat 
kecil berbanding team2 lain... bukan sekali @ 2kali ganda kecil modalnya 
tau, tapi 7 kali ganda!! Tapi lebih kebaboooom!!

Bila di gabungkan pula dengan sistem yang mantap, mentor2 yg by nature
mmg baik & suka membantu & di kukuhkan pula dgn spiritual on9 mktg 
>>> Wallah everybody happy & terasa betul2 dalam satu keluarga besar 
yang bahagia.... Alhamdulillah..

Now, kami offer kepada yg betul2 nak buat side income, betul2 tak suka 
skim cepat kaya (ada sistem takde produk maujud), samada tak pernah 
buat biz @ dah pernah buat tapi terhenti di tengah jalan.. JOM bersama2 
SMART TYCOON GROUP utk sama2 merealisasikan Time Freedom, 
Money Freedom....>> insyaAllah kami akan coach bagaimana untuk 
mencapai Financially Free (boleh pencen awal skit)....

Real Biz, Real Products, Real Company, Real System...
Projek STG
...terpaksa bahagia, kaya dan berjaya
..Terima Kasih Ya Allah

Throwback : Gold Cloast, Aussie bersama STG Big Happy Family..



 Alhamdulillah..
Sambil2 makan pengat keledek, ditemani hujan yg turun dengan lebatnya, 
terimbau kembali percutian bersama keluarga besar Smart Tycoon Group 
(STG) ke Gold Coast..

Peluang Melancong kali ke~4 secara PERCUMA VVIP TRIP ke Gold 
Coast, Australia terhasil asbab mencipta peluang kpd sahabat2. Seawal 
pembabitan dulu, terfikir di fikiran.. Boleh ke?? Mampu ke?? Ya!! 
Semua orang BOLEH dan MAMPU melakukannya!! Kalau saya yang 
hanya insan biasa2 boleh bertindak luar biasa. Apatah lagi anda org 
hebat di luar sana? Pasti lebih luar biasa hebat! Syukur saya memilih 
untuk BERMULA!!

"Ilmu datang kepada mereka yang BELAJAR,
Hasil datang kepada mereka yang BUAT & BERTINDAK!!"

#indahnyahidupberTuhan
#MMRKLApril
#FBGKLApril
Sharing with lots of <3
Projek STG
TerPAKSA Bahagia, Kaya & Berjaya
TerPAKSA Melancong PERCUMA
Tq Allah

Friday, 28 March 2014

PREVIEW SEMINAR MINDA MAGNET REZEKI (MMR) BY STG EVENT MGMT



--->>DAH NAK BULAN 4. MASALAH SEMAKIN BERTINGKEK-
TINGKEK? KERJA SEMAKIN STRESS? HARGA BARANG TETAP 
TAK TURUN2? GAJI GITU-GITU JER?? DUIT BOCOR TAK TAHU 
KE MANA?? DARAH PUN SEMAKIN NAIK?? MACAM NAK 
MELETOPPP!!!

STOPPPPPPP!!!! BERHENTI!
 

 
Pemikir hebat, yang membangunkan formula E=mc2, Sir Albert Einstein 
mengatakan adalah satu 'kegilaan' jika mengharapkan hasil yg berlainan 
dengan membuat perkara yang sama berulang kali.

MASA UNTUK BERUBAH!!!

Di atas sambutan yang luar biasa Roadshow Prebiu MMR yg pertama 
dan ramai yang mengatakan baru tahu, terlepas pandang dan meminta 
sangat supaya diadakan lagi, berkat doa anda semua yang baik-baik, 
insyaAllah Roadshow Prebiu 2.0- Minda Magnet Rezeki bakal diadakan 
seperti poster di bawah dan lokasi baru di Pantai Timur- Kuantan dan 
Kuala Terengganu.

Ini bukan prebiu yang biasa-biasa, insyaAllah anda bakal belajar:

1. Apa specialnya dengan minda anda yang diciptakan Allah, sehingga 
mampu menjadi magnet dan menarik apa yang anda mahukan.

2. Lebih mengenali minda anda seperti kawan lama dan bagaimana anda 
mampu mengawalnya dan membantu kejayaan anda, BUKAN disabotaj 
oleh minda anda sendiri sehingga apa yang anda lakukan semakin hari 
semakin bermasalah.

3. Teknik mudah dan cepat untuk menukarkan minda anda bila anda 
bermasalah, bimbang, takut dan risau.

Alhamdulillah syukur, ramai yang mengatakan walaupun datang prebiu, 
ilmu yang dapat bila diapplikasikan terus memberi hasil dan kebaikan.

MASUK 100% PERCUMA
SEMUA DIJEMPUT HADIR.

Ilmu datang kepada yang belajar, hasil datang kepada yang buat.
Upgrade ilmu, besarkan poket minda, luaskan rezekimu!!!!
pm FB Norlidah Nordin for more info @ sms  
Norlidah 012-2200979


SUMBANGAN BAGI PIHAK PUSAT PENDIDIKAN AN_NUUR

Saya menyeru kepada dermawan-dermawan di seluruh Malaysia khususnya dan seluruh dunia amnya, untuk sama-sama menyumbang kepada Pusat Pendidikan islam An-Nuur. Bagi menampung kos penyelengaraan sekolah tersebut. Gaji tenaga pengajar mereka hampir dua bulan tidak dapat dibagi. Dan terbaru, pihak sekolah Cuma mampu menyediakan nasi goreng untuk pelajar-pelajar mereka.
Pihak sekolah menghadapi kesukaran dari sudut kewangan. Tonggakan yuran bulanan pelajar yang ditidak dijelaskan hampir mencecah RM40 ribu .

Pelajar An-Nuur : “Kami pelajar-pelajar telah dimaklumkan oleh pihak guru akan masaalah yang ditanggung oleh sekolah. Dan start hari semalam, pihak sekolah Cuma mampu menyediakan nasi goreng sahaja untuk pelaja-pelajar dan juga guru-guru.”
Dan dibawah adalah butir-butir akaun bank kepada sesiapa yang mahu menyumbang kepada Pondok An-Nuur Penor Pekan Pahang. Sumbangan bolehlah disalurkan ke Akaun Bank yang tertera dibawah ini.

AKAUN BANK ISLAM      : 0601 9010 0218 68

ATAS NAMA                     : BENDAHARI PONDOK AN-NUR

 

AKAUN MAYBANK          : 5560 1101 8085

ATAS NAMA                     : PONDOK AN-NUR

SILA SMS MAKLUMAT BANK IN KEPADA BENDAHARI : 019 9663629
Ustaz Mokhtar Senik (pengetua Pusat Pendidikan An-Nuur) : 019-9532456
Kepada yang berada berhampiran dengan Kuantan, sudilah meluangkan sedikit masa untuk meninjau dan melihat sendiri keadaan anak-anak kita di Pondok An-Nur di alamat:
Pondok An-Nur
Dj-144, Kampung Kuala Penor,
25150 Kuantan,
Pahang
[ Tel: 019-9532456 / 019-9663629]

1 minggu KOMA akibat demam panas dan sawan



Bismillah..
Semoga perkongsian ini memberi manfaat kpd sahabat2 di luar sana..


>> 1 minggu KOMA akibat demam panas dan sawan <<
Kredit to Pn. Maizatulakmal Mahmood atas perkongsian baby beliau

Kronologi kisah anaknya, Baby Hadid yg berjuang menghadapi penyakit 
streptococcus pneumonia completed with manginatis & hydrocephalus 
(Jangkitan kuman di otak yg menyebabkan air terkumpul di kepala) 
1 minggu KOMA yang mana asalnya demam panas dan sawan pada 
27/12/13 . Sel Otak sebelah kiri dah mati dan ada sedikit pendarahan 
- Anggota kanan (kaki dan tangan) tak bergerak.

"Pada 9/1/14 dikejarkn ke Hospital jb utk buat pembedahan urgent - 
Pukul 1 pagi pembedahan evd (salur tiub ke luar untuk buang air) - 
Hadid masuk icu jb . Selama 1 minggu koma, denyutan nadinya hanya 
60 sahaja… pakar dah kata utk pulih 50/50.

13/1/14 – mula sapukan bio ever di keliling mata hadid 16/1/14 – hadid 
tiba2 sedar 20/1/14 – hadid dah masuk wad biasa. - Badan keras kejung. 
Kaki & tangan kanan tak bleh di angkat. Mata buka separuh je - Masih 
minum susu dan makan ubat ikut tiub 26/1/14 – hadid disahkan tak boleh 
balik pd normal dan susah nak normal semula. Otak kiri dah mati. 
Perkembangan akan terjejas dan mungkin disahkan oku.

28/1/14 – doctor beritahu hadid kena buat operation vp shunt (masukkan 
tiub kekal dr kepala ke perut) sbb brain scan tunjukkan otak hadid 
dipenuhi air semula dan sel2 otak jadi makin terhimpit. 

2/2/14 – operation kali kedua, keadaan hadid sebenarnya lebih teruk. 
Dia takde suara. Dia lebih keras kaku mcm sebatang kayu. Dia 
mendengus mcm lembu kena sembelih, pernafasan yg sgt teruk sehingga 
Nampak lekuk sedangkan oksigen 100%. Mata tak terbuka. Tangan 
Dan kaki yang takleh bergerak. Dia sering diserang dystonia ( masalah 
saraf tak terkawal) & mulut pulak herot macam org dewasa kena stroke 
sebelah kanan.

7/2/14 – masih lagik pakai bvsm. Kali ni lumurkan bio ever di satu badan 
hadid dan kemudian keliling mata hadid. 8/2/14 – mata hadid bleh buka 
lebih besar mcm biasa. Cuma pandangan Nampak tak tumpu.

Akhirnya kami sekarang dah discaj dari jb. Ramai yg kata muka hadid 
nampak segar, tak mcm org sakit. Berat badan pun tak susut. Saya 
percaya itu adalah aura dr BVSM. Ada jugak yg sama2 di icu terkejut 
akhir cerita hadid amat indah sbb mereka tau nadi hadid la paling rendah 
daripada yg lain2

Alhamdulillah berkat bio ever dan bvsm dgn izin allah, hadid sedar. 
Keadaan hadid sekarang belum 100% ok tp sekurangnya saya tak 
pernah berhenti selimutkan dia dengan BVSM dan lumurkan bio ever 
di seluruh badan dia, hadid dah tunjuk perkembangan positif. Kalau 
sebelum nih doctor kata dia akan pulang dengan tiub penghantar 
makanan di hidung, hadid pulang tanpa semua itu sebab hadid boleh 
minum susu guna botol atas inisiatif saya ajar dia senyap2. Bukan tu je, 
dia pun dah pandai menyusu badan. Jika sebelum ini doctor kata hadid 
tak boleh bergerak, tp hadid sekarang dah pandai mengiring."

Syukur pada Mu Ya ALLAH atas kebesaran MU yg tiada had & 
batasannya. Buat Mai dan adik Hadid semoga lebih sihat & bahagia 
terima kasih atas perkongsian ini semoga menambah nilai kpd semua yg 
membaca coretan ini.

Sahabat2 jika ada saudara mara @ kenalan kita yg memerlukan boleh 
pm saya FB norlidah Nordin utk detail info berkenaan Pelapik Tilam 
BVSM yg menggunakan Teknologi semulajadi- Garam & Cahaya Dhuha . 

More info, hubungi saya Norlidah 012-2200979.

DPowerOfDada
#MMR

Tuesday, 7 January 2014

Masalah lendir & jangkitan kuman pada paru-paru sejak lahir



Alhamdulillah .. 
Tq sis Hafzan for sharing..
semoga perkongsian ini membantu anda di luar sana..

 
Baru dapat berita gembira dari Bonda baby Alya , Puan Azlina yg baby 
Alya dah x perlu pakai bantuan oksigen lagi... Mula menggunakan 
BVSM & BioEver secara konsisten sejak 10 Dis 2013 yg lalu , Alya 
dah mula menampakkan perubahan positif .. Sejak lahir baby Alya 
terpaksa menggunakan bantuan pernafasan dari Oxygen tank (seperti 
dalam gambar atas sebelah kanan) disebabkan terdapat bnyk lendir 
dan jangkitan kuman pd paru-paru ..

Yang bestnya , masa gi checkup baru-baru ni , Doc & nurse terkejut 
sebab baby Alya x datang bersama oxygen tank seperti sebelum ni .. 
Alhamdulillah ..

Saya memang kagum pada Puan Azlina & suami En. Hizam Zainal, 
yg sangat tabah dan sentiasa berikhtiar tanpa jemu demi kesihatan 
anak kesayangan mereka .. Marilah kita sama2 berdoa supaya baby 
Alya sembuh dan membesar seperti anak2 yang lain .

For more info, pm FB Norlidah Nordin 
@ sms 012-2200979
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...