Sunday, 15 May 2016

SELAMAT HARI GURU 2016


Terima kasih buat semua guru yang pernah mendidik diri 
ini secara langsung mahupun tidak. Terima kasih juga 
buat guru di luar sana tidak kira di mana jua berada.. 
jasa Cikgu sangat besar buat kami!!

#SelamatHariGuru2016


Perasmian pembukaan SHOM branch di KK, Sabah!!

LIVE FROM Iramis Centre, Kota Kinabalu, Sabah..
New branch SHOM
The grand opening is today!
SHOM KOTA KINABALU BRANCH GRAND OPENING


Tahniah SHOM!
KOMITMEN SHOM menyediakan kemudahan terbaik untuk 
para pengedar khasnya Smart Tycoon Group (STG)!!
BESTnyee.. berkembang pesat sekarang ni tak macam dulu2..
Branch Kota Kinabalu yang baru ni pastinya MEREALISASIKAN 
IMPIAN KAMI UNTUK JUALAN RM15juta sebulan!!
Kami sangat teruja!!!
Yezzaa...
Alang2 kami tengah meroket ‪#‎ProjekDuitRayaSTG memang lagiiii 
mudahlah untuk kami & team!
More info, meh la inbox @
pm FB Norlidah Nordin
WA @ 012-2200979

Thursday, 14 April 2016

Jalan2 Cari Makan (JJCM)

aduhai.. lama dah tak bersiaran..
Maafkan saya.. agak padat jadual sekarang ini..
Syukur masih ada sahabat2 yg bertanya..
.
Inshaa Allah mlm ni saya nak share skit TRIP JJCM saya
ke Osaka bulan Feb lepas..


Haa.. tengok tu.. punya eksaited hihi.. first time tgk bunga plum 
di Plum Garden.. dgn cuaca yg sejuk lebih2 lagi angin memang 
kuat di bumi Osaka ni.. 


Rezeki kami datang ke Osaka dapat ke Universal Studio Osaka yg
menawarkan antara kenangan percutian terbaeekk!! Pengalaman
ke Pengembaraan bersama Harry Potter; ala-ala naik penyapu
terbang gitu.. so excited!! memang patut la ramai yg sanggup b
eratur panjang hanya semata2 nak rasai sendiri pengalaman
menarik ni..

ok.. nanti2 saya sambung cite ya.. nite nite.. sweet dreams








Saturday, 23 May 2015

APA ITU MALAM NISFU SYAABAN?

Sekadar berkongsi..


Tahukah anda apa itu malam Nisfu Syaaban? Mungkin 
antara kita sudah tahu apa itu malam Nisfu Sya’ban dan 
mungkin juga ada antara kita tidak tahu apa itu malam 
Nisfu Sya’ban. Semoga artikel ini dapat memberikan 
sedikit maklumat kepada kita semua mengenai “Apa itu 
malam Nisfu Syaaban”.
Nisfu dalam bahasa Arab bererti setengah dan manakalah 
Nisfu Syaaban pula bermaksud “Setengah Bulan Syaaban”. 
Malam Nisfu Sya’ban adalah malam ke-15 Syaaban iaitu 
hari ke-14 pd siangnya. Mengikut pengiraan tarikh di dalam 
Islam, pertukaran tarikh berlaku pada selepas maghrib dan 
bukannya selepas 12 tengah malam seperti kalendar masihi.
.
Sebagai contoh mudah, jika hari ini (siang) bersamaan 
14 Syaaban maka malam ini (selepas maghrib) tarikh akan 
menjadi 15 Syaaban. Malam Nisfu Syaaban merupakan 
malam yang berkat dan ada yang menyatakan Malam Nisfu 
Syaaban adalah malam kedua termulia selepas Malam 
Lailatul Qadar. Pada Malam Nisfu Syaaban Allah 
mengampunkan dosa-dosa hambanya yang memohon 
keampunan melainkan dua golongan manusia iaitu 
golongan Musyrik dan Musyahin (Orang yg bermusuhan).
.
Pada malam Nisfu Syaaban segala buku cacatan amalan 
manusia selama setahun diangkat ke langit dan digantikan 
dengan buku cacatan yang baru. Cacatan pertama buku 
baru bermula apabila sebaik sahaja masuk waktu maghrib 
15 Syaaban.
.
Maka sama2 lah kita menghidupkan malam Nisfu Syaaban 
bg memperoleh keberkatan di atas malam ini kerana ianya 
sangat digalakkan dalam Islam. Semoga amalan baik yang
 dilakukan pada malam itu diterima oleh Allah.
Berkata Imam Syafie di dalam kitabnya(Al-Umm):
“Telah sampai pada kami bahawa dikatakan: Sesungguhnya doa 
dikabulkan pada lima malam iaitu: malam Jumaat, malam Hari Raya 
Aidiladha, malam Hari Raya Aidilfitri, malam pertama di bulan Rejab, 
dan malam Nisfu Syaaban.



Wednesday, 1 April 2015

WELCOME APRIL!!

Rata2 sana sini duk cita tentang GST ye dak..
Tak pe.. dr kita duk fikir2, meh saya share sikit info..

Bagaimana anda membantu kerajaan ketika GST dilaksanakan?

1. Dapatkan senarai barangan yang dikenakan atau dikecualikan
    GST di laman sesawang www.kpdnkk.gov.my

2. Gunakan senarai itu sebagai panduan untuk berbelanja.

3. Jika peniaga mendakwa kenaikan harga disebabkan GST,
    dapatkan resit bayaran daripada peniaga tersebut. Pastikan
    tertera nombor tauliah GST pada resit tersebut. Jika tiada atau
    anda mengesyaki peniaga itu menipu, SILA LAPORKAN
    SEGERA KEPADA PIHAK BERKUASA.

4. Jika peniaga gagal mengemukakan resit, ambil gambar barang
    & harga. Jangan lupa ambil gambar kedai & peniaga tersebut.
    LAPORKAN SEGERA KEPADA PIHAK BERKUASA.

5. Perlaksanaan GST sepatutnya tidak menyebabkan kenaikan
    harga, sebaliknya disebabkan peniaga mengambil kesempatan
    dan manupulasi oleh kartel serta orang tengah.

6. PENIAGA YG AMBIL KESEMPATAN MENAIKKAN
    HARGA AKIBAT PELAKSANAAN GST, BAKAL
    DIKENAKAN DENDA SEBANYAK RM200,000.

7. Jadilah mata dan telinga kepada pihak berkuasa dan kerajaan
    bagi membanteras golongan peniaga tamak dan tidak berhati
    perut yang sentiasa mengejar keuntungan melampau.

8. Segala aduan hendaklah dilaporkan ke Bilik Gerakan
    KPDNKK     di talian 03-88826245. Pastikan bukti
    DISIMPAN RAPI untuk memudahkan pihak berkuasa
    mengambil tindakan.

9. Pastikan anda mengemas kini info GST melalui laman
    sesawang
    i. gst.customs.gov.my
   ii. www.kpdnkk.gov.my

Atau laporkan serta berkongsi pengalaman berhadapan peniaga yang penipu melalui laman sesawang
i. www.ppim.org.my
ii. www.nccc.org.my

JADILAH MATA DAN TELINGA KEPADA PIHAK BERKUASA BAGI MEMBANTERAS GOLONGAN PENIAGA TAMAK!

Semoga info in membantu anda di luar sana..

Monday, 30 March 2015

I AM A SUPERWOMEN!!!

Caya.. jangan tak caya.. 
Saya sendiri susah nak percaya tp mmg terpaksa percaya
JB-Melaka-Kajang-Melaka-JB
wahh memang superwomen!! 
.
Badan tak terasa letih walau memandu jauh sebab dah get ready 
dgn Mineral Coffee.. Memang Mineral Coffee benar2 membantu 
menambah tenaga & saya sentiasa segar sepanjang perjalanan.. 
Syukur alhamdulillah lancar sepanjang perjalanan & selamat tiba 
ke destinasi..  Terima kasih Allah..

‪#‎ProjekSTG
‪#‎DreamTheImpossibleMakeItPossible
..Mineral Coffee sentiasa dibawa ke mana shj + menambah tenaga




Saturday, 20 December 2014

AGEN SELURUH NEGARA DIPERLUKAN!!

HAVOC.. MEMANG HAVOC!!
Apa yang HAVOC nye??
Inilah penanga Bio Seleza yg kian meniti di mulut wanita2 yg 
mementingkan kebersihan & kesihatan dalaman & luaran


BIO SELEZA Pad & Panti Liner yg semua peringkat umur boleh 
guna... Lagi2 yg bergelar WANITA!!

So setiap agen boleh jadi wakil utk kawasan masing2...
Wakil kat office
Wakil kat area taman perumahan
Wakil kat pusat asuhan atau taska anak2
Wakil dalam geng2 Usrah
Wakil adik-beradik, family & sedara mara
Dan banyak lagi boleh...
Mana2 kawan2 pergi, korang dah boleh sharing senang2 jerrr....

AMACAM?? SENANG KANNNN!!

Kalau nak jadi AGEN ONLINE boleh ker??? 
Pun LAGI SENANG!! Syarat mudah jerrr...
Ada FB
Coaching disediakan - ONLINE & OFFLINE
Posting? Semua disediakan.. tinggal COPY & PASTE je...
Ada GROUP KHAS STG yg share macam2 TESTIMONI!!
Income.. boleh mencapai sehingga $$$ 4-6 angka sebulan
Berpeluang menghadiri seminar MINDA MAGNET REZEKI 
    & FB GENIUS!! Banyak tips bisnes & bekalan dunia akhirat
Bersedia utk BERMULA!!

BEST KANNNN...
JOM BERMULA hanya serendah RM50 jer!!

PM/WA SEKARANG @ 
Norlidah Nordin  012-2200979
utk maklumat lanjut!!
FAST ACTION FAST RESULT!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...