Wednesday, 1 April 2015

WELCOME APRIL!!

Rata2 sana sini duk cita tentang GST ye dak..
Tak pe.. dr kita duk fikir2, meh saya share sikit info..

Bagaimana anda membantu kerajaan ketika GST dilaksanakan?

1. Dapatkan senarai barangan yang dikenakan atau dikecualikan
    GST di laman sesawang www.kpdnkk.gov.my

2. Gunakan senarai itu sebagai panduan untuk berbelanja.

3. Jika peniaga mendakwa kenaikan harga disebabkan GST,
    dapatkan resit bayaran daripada peniaga tersebut. Pastikan
    tertera nombor tauliah GST pada resit tersebut. Jika tiada atau
    anda mengesyaki peniaga itu menipu, SILA LAPORKAN
    SEGERA KEPADA PIHAK BERKUASA.

4. Jika peniaga gagal mengemukakan resit, ambil gambar barang
    & harga. Jangan lupa ambil gambar kedai & peniaga tersebut.
    LAPORKAN SEGERA KEPADA PIHAK BERKUASA.

5. Perlaksanaan GST sepatutnya tidak menyebabkan kenaikan
    harga, sebaliknya disebabkan peniaga mengambil kesempatan
    dan manupulasi oleh kartel serta orang tengah.

6. PENIAGA YG AMBIL KESEMPATAN MENAIKKAN
    HARGA AKIBAT PELAKSANAAN GST, BAKAL
    DIKENAKAN DENDA SEBANYAK RM200,000.

7. Jadilah mata dan telinga kepada pihak berkuasa dan kerajaan
    bagi membanteras golongan peniaga tamak dan tidak berhati
    perut yang sentiasa mengejar keuntungan melampau.

8. Segala aduan hendaklah dilaporkan ke Bilik Gerakan
    KPDNKK     di talian 03-88826245. Pastikan bukti
    DISIMPAN RAPI untuk memudahkan pihak berkuasa
    mengambil tindakan.

9. Pastikan anda mengemas kini info GST melalui laman
    sesawang
    i. gst.customs.gov.my
   ii. www.kpdnkk.gov.my

Atau laporkan serta berkongsi pengalaman berhadapan peniaga yang penipu melalui laman sesawang
i. www.ppim.org.my
ii. www.nccc.org.my

JADILAH MATA DAN TELINGA KEPADA PIHAK BERKUASA BAGI MEMBANTERAS GOLONGAN PENIAGA TAMAK!

Semoga info in membantu anda di luar sana..

Monday, 30 March 2015

I AM A SUPERWOMEN!!!

Caya.. jangan tak caya.. 
Saya sendiri susah nak percaya tp mmg terpaksa percaya
JB-Melaka-Kajang-Melaka-JB
wahh memang superwomen!! 
.
Badan tak terasa letih walau memandu jauh sebab dah get ready 
dgn Mineral Coffee.. Memang Mineral Coffee benar2 membantu 
menambah tenaga & saya sentiasa segar sepanjang perjalanan.. 
Syukur alhamdulillah lancar sepanjang perjalanan & selamat tiba 
ke destinasi..  Terima kasih Allah..

‪#‎ProjekSTG
‪#‎DreamTheImpossibleMakeItPossible
..Mineral Coffee sentiasa dibawa ke mana shj + menambah tenaga




Saturday, 20 December 2014

AGEN SELURUH NEGARA DIPERLUKAN!!

HAVOC.. MEMANG HAVOC!!
Apa yang HAVOC nye??
Inilah penanga Bio Seleza yg kian meniti di mulut wanita2 yg 
mementingkan kebersihan & kesihatan dalaman & luaran


BIO SELEZA Pad & Panti Liner yg semua peringkat umur boleh 
guna... Lagi2 yg bergelar WANITA!!

So setiap agen boleh jadi wakil utk kawasan masing2...
Wakil kat office
Wakil kat area taman perumahan
Wakil kat pusat asuhan atau taska anak2
Wakil dalam geng2 Usrah
Wakil adik-beradik, family & sedara mara
Dan banyak lagi boleh...
Mana2 kawan2 pergi, korang dah boleh sharing senang2 jerrr....

AMACAM?? SENANG KANNNN!!

Kalau nak jadi AGEN ONLINE boleh ker??? 
Pun LAGI SENANG!! Syarat mudah jerrr...
Ada FB
Coaching disediakan - ONLINE & OFFLINE
Posting? Semua disediakan.. tinggal COPY & PASTE je...
Ada GROUP KHAS STG yg share macam2 TESTIMONI!!
Income.. boleh mencapai sehingga $$$ 4-6 angka sebulan
Berpeluang menghadiri seminar MINDA MAGNET REZEKI 
    & FB GENIUS!! Banyak tips bisnes & bekalan dunia akhirat
Bersedia utk BERMULA!!

BEST KANNNN...
JOM BERMULA hanya serendah RM50 jer!!

PM/WA SEKARANG @ 
Norlidah Nordin  012-2200979
utk maklumat lanjut!!
FAST ACTION FAST RESULT!

BIO SELEZA KIAN MENGGANAZ!

KELUAR SAKI BAKI DARAH KOTOR

Kisah dikongsi oleh sahabat yg beli pantyliner bioseleza ni.. 
Beliau baru lepas melahirkan anak..

Katanya, Bg try kt adik ipar.. Pun baru lepas bersalin... Sekali 
try, adik ipar pun suka sebab kuar balik saki baki darah kotor..

Alhamdulillah

Dari satu pek, trus grab sekotak...
Ikhtiar dgn bioseleza
Mmg mudah dan sangat selesa...



Best kan Bio Seleza nie..klu sape2 yg ada mslh yg sama @ 
ada mslh dalaman wanita.. mmg suggest sgt cuba dengan 
Bio Seleza nie. 

Nak lebih info, jomm Pm/WA @
Norlidah Nordin 012-2200979
CEPATT sementara stok masih ada.. 
sekejapan licin je memang terlajak laku!!


Thursday, 18 December 2014

STOCK UTK 6 BULAN.. ABIS DALAM MASA SEBULAN???

PAD & PANTYLINER

APA YG BEST SANGAT BIOSELEZA NIII.!!!
SEMOGA POSTING INI MEMBERI MANFAAT KEPADA RAKAN2 
YG MEMERLUKAN...


Inilah diaa...Tuala Wanita PERTAMA di dunia dengan 4 teknologi 
sekaligus!! Membantu menyelesaikan 1001 masalah Kesihatan 
Wanita :
.
>> Keputihan, Kekuningan, Kehijauan !
>> SENGGUGUT !
>> Haid Tak Stabil atau Lama! Suami Tak Keruan! Owh!! (>.<)
>> Vagina GATAL & Berbau Hamis/ Busuk!
>> Rahim Bengkak, Rahim Jatuh, Kencing Tak Lawas!
>> Kudis Infeksi / Kanser di bahagian luar & dalam !
>> Perut Sebu dan Buncit ketika haid !
>> Pening, Kurang tenaga ketika haid !
>> Ketidaksuburan - sukar hamil
>> Pra-menopos - jom lambatkan menopos!!
.
Tahukah anda ~ RAHIM SIHAT menyebabkan..
>> Muka Berseri & Tumit kemerahan?? Cek cepatt !! 
1 jam pertama pun anda dah boleh bagi feedback tau!! 
Best giler kan?!?
Nak Harga DISKAUN??
Pm/WA
Norlidah Nordin  012-2200979
..cepat!!! .stock sgt terrrhadd..


KETAHUI MUSUH WANITA DALAM DIAM!!

Perkongsian dari wanita hanya untuk wanita...
Bagi suami yang sayangkan isteri boleh baca...
Awas kepada wanita yg menggunakan tuala wanita pakai 
buang dipasaran, Anda mungkin dlm bahaya tanpa anda 
sedari...

Tahukah ANDA bahawa kebanyakkan pad @ tuala wanita 
yg dipasarkan diluar sana mengandungi dioxin yg sangat
merbahaya dan boleh mengancam NYAWA ANDA pada 
jangka panjang. 

Kini ANDA mungkin masih tidak perasan tentang kesan 
sampingannya. Jika kita SALAH memilih tuala wanita yg 
baik kita mungkin akan menerima kesan2 spt di bawah;
✔ Jangkitan faraj
✔ Ruam
✔Genital warts (Ketuat)
✔Discharge berlendir / berbau
✔Darah beku
✔Senggugut
✔Kekuningan
✔Keputihan
✔Kitaran haid tidak menentu
✔Sakit belakang ketika haid
✔Kegatalan faraj

Bagaimana cara utk mengelakkannya ??? 
Pilihlah tuala wanita BIO SELEZA !! 
Terasa luar biasa bila mengunakannya ~ ada teknologi 
BIO VELOCITY spt yg terdapat dlm Pelapik Tilam BVSM 
& Alfalfa!!

Antara fungsi-fungsi tuala wanita Bio Seleza
* Menghilangkan bau
* Membasmi kuman
* Mencegah jangkitan kuman
* Membuang angin perut
* Mencegah kegatalan
* Menyingkirkan toksik
* Mengurangkan rasa tidak selesa ketika haid
* Mengawalatur kitaran haid
* Membasmi kuman
* Mencegah jangkitan kuman
* Membuang angin perut
* Mencegah kegatalan
* Menyingkirkan toksik
* Mengurangkan rasa tidak selesa ketika haid
* Mengawalatur kitaran haid

Kualiti Produk dijamin mencapai tahap piawai kebersihan 
dan sentiasa dipantau oleh Kementerian Kesihatan.. Anda 
dapat bayangkan..jika berbaring beberapa minit di atas 
pelapik BVSM pun dah terasa kekuatan energy luar biasa 
pd tubuh badan kita.. Apatah lagi kalau di lekatkan kat 
tempat sulit tuu!! Umpama dara kembali!

PM/WA Norlidah Nordin  012-2200979
cepat2...sementara stock masih ada dgn harga special..

UNTUK DAPATKAN BIO SELEZA ANDA BERSERTA 
KHIDMAT NASIHAT PERCUMA BAGI YG BERMINAT!!


Sunday, 14 December 2014

✿✿✿ TUALA WANITA.. JANGAN AMBIL MUDAH!! ✿✿✿


Tahukah anda bahawa kebanyakkan pad atau tuala wanita 
di pasaran mengandungi DIOXIN yang merbahaya dan boleh 
mengancam NYAWA ANDA pada jangka panjang???

DIOXIN akan meresap dlm badan melalui vagina dan seterusnya 
memberikan pelbagai tindakbalas negatif terutamanya kepada 
kesuburan rahim wanita....

Aturan kitaran haid akan terganggu & banyak lagi kesan sampingan 
yg lain..

Apa yg dialami oleh anak buah En Anuar, Pn Lynn, berumur 
49 tahun ni adalah salah satu kesan jangka masa panjang 
penggunaan tuala wanita dari bahan buangan...

Syukur dengan asbab BIO SELEZA & pastinya dengan izin Allah...
Beliau tak perlu operate lagi!! Darah beku keluar & doktor pun 
turut mengesahkan beliau bebas dari masalah ketumbuhan dalam 
rahim.. Terima kasih ya Allah!

JOM DAPATKAN SEGERA SATU-SATUNYA PAD 
BERENERGY & BERKUALITI TINGGI!!!
♫ TANPA BAU ( WANGI ATAU HERBA) 
♫ MEMBASMI KUMAN 
    (ION NEGATIF & ELEMEN PERAK)
♫ KERING SEPANJANG HARI!! 
    (BAHAN PENYERAP SPECIAL)
♫ SELAMAT (TIADA BAHAN PEMUTIH)
♫ BAHAN BERKUALITI TINGGI (KAPAS TERBAIK)
 SUAMI SUKA ISTERI BAHAGIA 

 Pm/WA/Tele  FB Norlidah Nordin 
012-2200979 SEGERA!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...