Monday, 28 May 2012

Mineral Coffee..mmMMM sedapnya..



Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta 
dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang 
wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat 
menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral 
Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah
kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi
kopi ==> Ini info rasmi dr syarikat!! Nak info mellelehhh?? Kenapa smpai
aje di stokis, terus habis?? Kenapa kita masukkan kopi mineral ni sebagai
salah satu produk slimming??

i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk 
perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang
umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum
terus garam buluh ni sb rasa dan baunya tak sedap... tapii.. bila garam buluh 
terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! ini yang sgt special!!

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah 
sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk 
hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut
lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan 
rasa kenyanggggg je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau 
makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah 
ambil banyak...Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg 
minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi... 
Hmmm... meh secawen!! 

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali,
so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la 
pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing
manis reduce sugar level dari 11 kepada 7 takhal org diabetis takut woo
nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum
hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

iv) Kalau badan anda banyak toksid, dan anda bukanlah pencinta air mineral
(minum 3L-5L sehari)..maka kalau sapu Bio Ever mungkin menyebabkan
naik ruam di kulit, so utk bagi cepat sikit flush toksid tu, kami galakkan 
minum garam buluh...dah kalau tak boleh telan yang biasa, meh la minum 
ngan kopi ni (biasanya sy akan tambah sikit lagi garam mineral dlm kopi ni)

v) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral mmg mabelesss.. Cukup rasa!!
Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan 
kopi mineral panas... dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2
lega..

Perkongsian dari Coming SSM Salina Othman - emaknya tak main jual 
1 kotak... kalau jumpa kawan2 esp yg kencing manis/darah tinggi terus je 
dia kata ambik terus 3 kotak utk buat ubat..ni boleh minum utk sebulan, 
baru 80 hengget.. Nt dah baik kencing manis tak yah makan ubat... Makan 
ubat kimia banyak2, telinga boleh jadi pekak (haha..ni den tambah)...

Harga RM26.50 ada 20 sachet/kotak
 SMS / call saya di  012-2200979
@
 pm di FB : Norlidah Nordin



6 comments:

  1. Ibu mengandung boleh minum tak kopi ni?

    ReplyDelete
  2. Maaf lambat reply ya sis..ya boleh..ibu2 mengandung boleh minum mineral coffee ni

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, berapa lama boleh nampak kesan darah tinggI turun & apa kesan pada kulit?

    ReplyDelete
  4. mcamana ngn cara minum yer?ade waktu2 die ke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...