KeNali SayA

Sedari kecil, aku sgt bertuah kerana dikelilingi dengan keluarga yang sangat penyayang..almaklum anak bongsu..hehe..tp aku ni kecil2 cili padi..semuaaku nak buat..dari sekolah tadika hinggalah ke sekolah 
rendah & menengah…
baby time..
Masa skolah tadika..pertandingan sukan & pakaian beragam semua
aku rembat..hehehe
ala..la..comenye..anak sapo la nih..dapat la bw balik hamper masa tu..dgn piala..
tu pakai baju raya th lps nye..tapi masih nampak baru..jaga baeekkkk punya..

Tu blum masuk skolah rendah..tapi skolah rendah aku x berapa nak suka amek
gambar2 ni..so masuk terus skolah menengah..pun sama gak.. semua sport aku
masuk..dari balapan, rejam lembing, lontar peluru hinggalah ke bola jaring..
Kami bawa pasukan kami hingga ke peringkat negeri..tapi stop sblm sempat
perlawanan peringkat negeri sbb kemarau yg melampau di negeri Melaka..


ni pic masa form 1 SMDB..
Aku stop main bola jaring pun slps naik form 4..tumpukan kat study la kononnye..hehe tapi balapan & sukan padang semua aku rembat..suka btul lari..berlari nih..paling best, merentas desa..sbb lalu bwh pokok2..x la kena panas sangat..Naik Form six, sama jugak..berlari tetap diteruskan..masuk bahas & pidato la, buat majalah skolah la..nak mengarang jauh sekali..tapi edit mengedit tu mmg kegemaranku so bersambung di bawah ni...

Merupakan usahawan sepenuh masa kini. Jika dulu saya bekerja keras kerana percaya gaji tetap setiap bulan adalah yang terbaik...Rupa-rupanya saya silap...saya berbisnes kerana percaya bahawa Allah menjanjikan 9/10 punca rezeki adalah datangnya dari perniagaan..akhirnya..Terima kasih Allah..Sekarang saya bebas masa, kewangan dan minda dengan adanya ilmu, mentor dan sistem yang betul disertai dengan tindakan yg bersungguh..
"Where there is an open mind, there will always be a frontier"; Charles F. Kettering.
Alhamdulillah, dengan  kebebasan minda, masa dan wang yang dianugerahkan Allah, saya  berkongsi ilmu dan memberi motivasi kepada pelajar  sebagai salah-satu tanggungjawap sosial saya kepada masyarakat bersama-sama rakan-rakan seperjuangan..
Education Background..

1
Bersekolah tadika di Tadika Kemas Simpang Air Panas, kemudian ke Sekolah Kebangsaan Kesang Tua dan seterusnya melanjutkan pelajaran di peringkat menengah di Sekolah Mengah Datuk Bendahara, Jasin, Melaka. Selepas STPM, saya melanjutkan pelajaran di peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda di UiTM Shah Alam dalam jurusan Pengurusan Pelancongan.
2 
Pernah bekerja di beberapa buah agensi swasta mahupun kerajaan..yang antaranya; Sri Sutra Travel, Maim Travel, JejakGaya Corporation, Kelana Jaya, Economic Planning Unit (EPU), JPM, Putrajaya, Jabatan Pelajaran Johor, SMK Dato' Usman Awang, Perling dan kini berbisness sepenuh masa..
Sejak bekerja di  EPU, saya dipertanggungjawabkan untuk menyediakan kursus-kursus kepada semua staff tidak kira pangkat dan dari situlah saya mula menyertai majlis/kursus ilmu. Kini saya berpuas hati kerana dengan ilmu yang saya ada walaupun baru setahun jagung, saya tetap berkongsi dengan sesiapa sahaja termasuk bekas pelajar saya yang kini berjaya mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan PMR dan SPM baru-baru ini..alhamdulillah..terima kasih Allah..
The more you give..the more you get!
3

Tetiba teringat plak masa ke sana tahun 2000 dulu..sangat best
ada rezeki nanti nak pi lagi..insyaAllah.. masa pergi tu, tgh Summer..
tersangat la peritnya kulit tapiiii..udaranya nyaman..berbeza dengan
iklim panas lembab (khatulistiwa) di negara kita ni..bak kata orang
hujan batu di negeri sendiri..hujan emas dinegeri orang..lebih baik
di negeri sendiri.....BTUL3X...

Cerita..punya cerita, teringat plak kisah masa sblm naik flight ke sana..
ble plak kena tahan sbb tkt my sis one way..mine..open tiket..sudah..
diaorg kata x ble plak..takkan aku nak pi sorang2..dah la x pernah naik
flight..first time nak g jejauh mcm tu..biar betik..

Tunggu punya tunggu, akhirnya dgn bantuan dr officemate my brother
in-law, dpt la surat dr office..fuuhhh..lega..seram tu beb..pi sorang2?
isshhh...

Masa nak naik flight SA tu, mmg layanan tip top..x sangka diaorg tunggu
kitaorg ni..tolong angkat barang baby..dan rupa2nye, kami satu flight dgn
Raja Nazrin Shah & sisters..sangat humble mereka itu..dan yg bestnye,
diaorg senyum kat kitaorg walaupun flight delay disebabkan kes tiket my sis..

Ni antara pic yg di ambil semasa di area Buckinham Palace..sgt cantik..


Nampak sgt kekecilan diriku ini..bila berdiri bersebelahan dengan guard
di Buckinham Palace ni..hehehe..apapun respect dgn diaorg..x senyum sikit
pun walaupun kat sana org ramai mmg bergambar sakan dgn mereka..
buat lawaks..berdiri kat situ punya la lama..tegak mcm pak pacak jek..
masih jugak steady..perggghhhh..hebat!

Nantikan cerita selanjutnya tentang perjalanan ke UK di episod akan datang..




Kenapa Saya Tulis Blog Ini?


Saya merasakan ilmu dan pengalaman saya ini 'wajib' di kongsikan kepada semua orang tanpa mengira usia. Semangat saya bertambah berkobar-kobar apabila terdapat lebih 10orang Crown Diamond Manager telah muncul. Tahun ini dijangka 6-10 orang pula akan diraikan sebagai Crown. Setelah berada dalam biz selama hampir 7 tahun dan saya dah pun menggenggam income terkumpul RM1juta pertama pada akhir thn 2008, insyaAllah sy merasakan sy mampu menjadi mentor yang baik kepada mereka yang ingin melakukan perubahan dalam hidup tanpa mengira tahap pendidikan, jantina, umur dan kerjaya sekarang.
Maklumat lanjut, sila klik di sini



Pick-up you phone, sms or call :
Norlidah Nordin
012-2200979
MeiLing76@yahoo.com
NiftyNorlidah@gmail.com
I add value to other people's life
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...